Як вибрати крісло для школяра

ЯК ВИБРАТИ КРІСЛО ДЛЯ ШКОЛЯРА

Шкільні аудиторії, для організації навчального процесу, оснащені шкільної меблями – це стіл на металевих ніжках (парта) і стілець з фанерними сидінням і спинкою на металевій рамі. Вони однакові для всіх, але діти різні. Є високі, є низькі, є щільні, стрункі, спокійні та непосиди. Для формування правильної постави необхідно, щоб дитина правильно сиділа і йому було зручно. Це повинно контролюватися викладачами, але не завжди так відбувається.

Тому важливо створити комфортне «робоче» місце школяреві будинку. Тоді ви збережете йому здоровий хребет і йому буде цікаво займатися.

Стіл можна вибрати у нас на сайті в розділі комп'ютерні столи. Всі столи мають висоту 72-75 см і не мають особливого впливу на поставу школяра, а ось до вибору крісла слід підійти відповідально.

З приходом в наше життя комп'ютерних технологій, діти проводять сидячи до 8 і більше годин на добу, а це призводить до посиленого навантаження на хребет. Сидячий спосіб життя для школяра шкідливий, йому необхідно рух. Зменшити шкідливі наслідки малорухомого способу життя може, правильно підібране, крісло.

На що необхідно звернути увагу при виборі крісла для школяра?

СПИНКА

Спинка повинна регулюватися по висоті, щоб встановити її на рівні лопаток. Для поперекової підтримки спинці крісла необхідний виступ в нижній частині, що зніме навантаження з міжхребцевих дисків і дозволить уникнути защемлення нервів і появи гриж. Деякі моделі мають і вертикальну підтримку. Вона забезпечує ідеальне положення хребта, при якому грудна клітка розгорнута, дихання вільне, серце працює правильно.

Бічні підтримки дозволять сидіти в кріслі прямо.

 

СИДІННЯ

Дуже важливо правильно вибрати глибину сидіння. Вона повинна бути близько 2/3 довжини стегна. Необхідно сісти в крісло притулившись спиною до спинки крісла. Між краєм сидіння і вигином коліна не повинно бути більше 2 сантиметрів. Глибоке сидіння призведе до передавливанию вен і утруднить кровообіг. З короткого сидіння дитина будете зісковзувати і велика частина ноги на вазі.

Бічні підтримки не дозволять сидіти криво.

Поглиблення в кінці сидіння знижує навантаження на куприк, перешкоджає виникненню захворювань органів малого тазу.

Передній край сидіння крісла школяра повинен мати закруглення, яке перешкоджає передавливанию вен на ногах.

ПІДЛОКІТНИКИ

Для молодшого віку краще вибирати крісло без підлокітників. Часто діти сидять спираючись на один підлокітник, а це призводить до викривлення хребта. Крім того, щоб вони зручно сиділи за столом крісло необхідно високо піднімати і підлокітники будуть заважати підсунути крісло до столу.

РЕГУЛЮВАННЯ ВИСОТИ

Правильна посадка в кріслі – це прямий кут між стегном і гомілкою, а стопа повинна стояти на підлозі. Регулювання висоти допоможе це забезпечити. Для молодших школярів, яким доводиться високо піднімати крісло можна придбати підставку для ніг або кільце (ринг) на газліфт.

МЕХАНІЗМИ

Часто, після тривалого сидіння дитина починає розгойдуватися, щоб розслабитися і зняти навантаження з м'язів. Для цієї мети багато крісла оснащуються механізмом гойдання. Його приводять в дію за допомогою важеля. Це можна використовувати в старших класах, а для молодших ми пропонуємо дитячі крісла з механізмом фрістайл. Дитина відхиляється, відхиляється і спинка, повертається назад і спинка повертається за ним. Це дозволяє постійно підтримувати хребет.

Форма крісла, цікава оббивка, картинка на тканини, комбінація кольорів будуть стимулювати дитину більше часу приділяти урокам.

На нашому сайті ви знайдете крісла для школярів різної форми, з різними механізмами, в різних тканинах з широкою гамою кольорів.